Kennisbundel Herstelondersteunende zorg

Het lectoraat Rehabilitatie ontwikkelde, als onderdeel van de Werkplaats Sociaal Domein Noord, een actuele, praktijkgerichte kennisbundel over Herstelondersteunende zorg. De kennisbundel is geschikt voor zowel hbo-docenten als voor hulpverleners uit het werkveld.
Herstellen doe je zelf. Het is een proces dat de betrokkene zelf doormaakt. Het gaat om het opkrabbelen na een catastrofale gebeurtenis in het leven. De ondersteuning van herstel bij lichamelijke of psychische aandoeningen noemen we herstelondersteuning. Herstelondersteunende zorg is alle herstelondersteuning die wordt gegeven door hulpverleners. Het thema mag dan ook niet ontbreken in de hbo-opleidingen zorg en welzijn. Daarom maakte het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen met docenten en ontwikkelaars deze actuele, praktijkgerichte kennisbundel. De kennisbundel is zowel voor hbo-docenten als voor sociaal werkers in het werkveld. Deze bundel is samengesteld door Lies Korevaar, lector Rehabilitatie en Jolanda Kroes, hogeschool hoofddocent, onderzoeker bij het lectoraat Rehabilitatie en bij de Werkplaats Sociaal Domein Noord. De kennisbundel is in het kader van een samenwerkingsproject van de Werkplaats Sociaal Domein Noord/Lectoraat Rehabilitatie met Vilans en het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen ontwikkeld.

Klik hier voor meer informatie.